Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Corona o na na

Γεια σας, παιδιά!

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα και σας εύχομαι υγεία και καλό κουράγιο.

Σήμερα θα ασχοληθούμε λιγάκι με αυτό που είναι και η αιτία που δεν μπορούμε να πάμε σχολείο. Θα ακούσουμε ένα τραγούδι για τον κορονοϊό και θα κάνουμε κάποιες ασκήσεις πάνω σε αυτό! Τον ρυθμό του τραγουδιού τον ξέρετε σίγουρα... ακούστε τώρα όμως και τα λόγια που είναι διαφορετικά και στα Γερμανικά.

Επισκεφθείτε λοιπόν την εφαρμογή LiveWorksheets. Εκεί σας έχω ετοιμάσει ένα διαδραστικό φύλλο εργασίας όπου θα βρείτε το τραγούδι και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνετε. 


1. Πατώντας πάνω στην εικόνα θα ακούσετε το τραγούδι. Έχω βάλει (φυσικά!!!) και υπότιτλους για να το καταλάβετε καλύτερα.
2. Πατάτε το μαύρο βελάκι που θα βρείτε σε αυτή την άσκηση και ακούτε ξανά το τραγούδι για να βάλετε τα λόγια στη σωστή σειρά. Αυτό θα το κάνετε σέρνοντας τους αριθμούς από το 1 έως το 7 πάνω στα κείμενα για να τα αριθμήσετε. Εννοείται ότι σταματάτε το τραγούδι όποτε θέλετε και το ακούτε όσες φορές χρειαστεί.
3. Αντιστοίχηση λέξης με εικόνα τραβώντας γραμμή με το μολύβι που θα εμφανιστεί.
4. Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε; Πατήστε πάνω στην απάντηση που ταιριάζει κάτω από κάθε εικόνα.
5. Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε; Πατήστε πάλι πάνω στην απάντηση που ταιριάζει κάτω από κάθε εικόνα.

Αφού τα κάνετε όλα αυτά θα βρείτε κάτω στη σελίδα το κουμπί FINISH. Το πατάτε και μετά επιλέγετε Email my answers to my teacher. Στη συνέχεια θα συμπληρώσετε το όνομα και το επίθετό σας για να ξέρω ποιος θα πάρει σφραγίδα, εφόσον τα πήγε καλά.

Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου