Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Familie

Γεια σας, παιδιά!

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα και σας εύχομαι υγεία και καλό κουράγιο.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το θέμα "Familie"


Ακολουθείστε τις οδηγίες για να δούμε, τι θυμάστε:

1) Lies den Text! Διαβάστε το κείμενο προσεκτικά και σημειώστε όλες τις λέξεις που σχετίζονται με την οικογένεια στο τετράδιό σας.

2) Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε και να φτιάξετε ένα συννεφόλεξο (Wortwolke)! Θα πάτε στην εφαρμογή Word Art, θα δημιουργήσετε λογαριασμό με το e-Mail που σας έχει δοθεί από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μετά θα πατήσετε CREATE. Το eMail σας είναι το όνομαχρήστη@sch.gr (π.χ. a123456@sch.gr). Τώρα βάζετε το ποντίκι σας στο σημείο που λέει TYPE IN A NEW WORD και γράφετε τις λέξεις που είχατε σημειώσει στο τετράδιο, τη μία κάτω από την άλλη πατώντας κάθε φορά ENTER για να αλλάξετε σειρά.

Ακριβώς από κάτω μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις που αφορούν το σχήμα (SHAPE), τη γραμματοσειρά (FONTS), τον τρόπο που θα εμφανίζονται οι λέξεις (LAYOUT) και να ορίσετε τα χρώματα που θα έχει το συννεφόλεξό σας (STYLE).

Αφού τα κάνετε όλα αυτά, πατήστε πάνω δεξιά στο VISUALIZE να δείτε μια προεπισκόπηση και αν χρειαστεί, συνεχίστε να κάνετε τις αλλαγές σας σε χρώμα και σχήμα, μέχρι να το τελειοποιήσετε και να γίνει έστι όπως σας αρέσει.

Και τώρα, προσοχή!!!

Εννοείται ότι δεν θέλουμε να χαθεί η δουλειά που κάνατε. Θα πάτε, λοιπόν, πάνω δεξιά που λέει WORD ART για να ονομάσετε το αρχείο σας FAMILIE και θα πατήσετε πάνω αριστερά στο SAVE. Μετα Θα πάτε στο DOWNLOAD και θα επιλέξετε STANDARD PNG για να αποθηκευτεί ως φωτογραφία στον υπολογιστή σας.

Για να τα δω όλα αυτά τα ωραία που δημιουργήσατε, θα πρέπει τώρα να μου τα στείλετε με eMail. Γνωρίζετε μήπως πώς να στέλνετε ένα e-Mail; Όχι; Καιρός να μάθετε!

Θα μεταβείτε λοιπόν στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο και θα εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό με τους οποίους συνδέεστε και στην e-me και θα πατήσετε ΕΙΣΟΔΟΣ και μετά ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ. Εκεί που λέει ΠΡΟΣ θα πληκτρολογήσετε sagraf@sch.gr και στο ΘΕΜΑ θα γράψετε WORD ART. Μετά θα πατήσετε πάνω στο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ (όχι στο βελάκι που έχει από δίπλα) και θα επιλέξετε το αρχείο που αποθηκεύσατε με το όνομα Familie. Τέλος θα πατήσετε πάνω αριστερά ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

3) Επισκεφθείτε τώρα την εφαρμογή Quizlet και παίξτε με το λεξιλόγιο! Κάντε όλες τις ασκήσεις που θα βρείτε εκεί! Spielen und üben!

FLASHCARDS: Μελετήστε το λεξιλόγιο της οικογένειας!




LEARN: Αντιστοιχήστε!



WRITE: Γράψτε τις λέξεις στα Γερμανικά!


SPELL: Πατήστε πάνω στο σήμα με το ηχείο, ακούστε τη λέξη και σημειώστε την!


 


TEST: Ελέγξτε τον εαυτό σας! Τις ξέρετε τις απαντήσεις;


 


MATCH: Σύρετε τη λέξη πάνω στην εικόνα που της ταιριάζει και κάντε τες όλες να εξαφανιστούν!


 



4) Τώρα θέλω να δω και εγώ τι καταφέρατε. Πάτε λοιπόν στο zzi.sh και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει θα πλκτρολογήσετε τον κωδικό της τάξης μας που είναι το hdg6298. Εκεί θα βρείτε τα ονόματα όλων των παιδιών. Πατήστε πάνω στο δικό σας και παίξτε το Quiz! Συγκεντρωθείτε όμως, γιατί έχετε μόνο μια ευκαιρία για να πάρετε τη σφραγίδα!

5) Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε και το τεστάκι!





Εννοείται πως όσοι από εσάς μου στείλετε και το συννεφόλεξο, θα πάρετε σφραγίδα και γι' αυτό. Τα συννεφόλεξα όλων θα αναρτώνται ανώνυμα στο Blog μας για να δείτε τι έφτιαξαν και οι υπόλοιποι.

Να περνάτε πάντα καλά και να προσέχετε!


                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου