Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Familie - mein/dein

Γεια σας!!!

Στη σύγχρονη σήμερα μάθαμε το τις κτητικές αντωνυμίες mein(e)/dein(e) (δικό μου/δικό σου) οπότε θα κάνουμε κάποιες ασκήσεις πάνω σε αυτό.

1. Στο φωτόδεντρο θα πατήσετε το PRÄSENTATION και θα παρακολουθήσετε μια παρουσίαση για τις κτητικές αντωνυμίες mein(e)/dein(e). Θυμηθείτε τι σημαίνουν και πότε μπαίνει η κατάληξη -e! Μετά πατήστε ΑΡΧΙΚΗ και ÜBUNG για να κάνετε μια άσκηση όπου πρέπει να σύρετε τα κομμάτια για να ενώσετε τις προτάσεις.

2. Σε μια άλλη άσκηση στο φωτόδεντρο πατάτε START για να διαβάσετε ένα γράμμα και να συμπληρώσετε τον πίνακα με τις κτητικές αντωνυμίες. Μετά πάτε ΕΠΟΜΕΝΟ και START και συμπληρώνετε τα κενά με τις σωστές λέξεις.

3. Στην τελευταία δραστηριότητα θέλω πρώτα να δείτε ένα μικρό κόμικ παράδειγμα γιατί μετά θα είναι η σειρά σας να δημιουργήσετε εσείς ένα! Το δικό σας μπορεί να αποτελείται από όσα κουτάκια θέλετε εσείς, αρκεί να χρησιμοποιήσετε το λεξιλόγιο και τη γραμματική που μάθαμε. Για να το κάνετε αυτό θα πατήσετε στο CREATE YOUR OWN! και θα επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε όσον αφορά το περιβάλλον (SCENE), τους χαρακτήρες (CHARACTERS) και τα συννεφάκια (TEXTABLES) και θα τα βάλετε στα κουτάκια. Με τα μπλε κουμπιά κάτω μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κουτιά (ADD/DELETE CELLS), να αλλάξετε τη σειρά τους (MOVE CELLS), να αντιγράψετε κουτιά (COPY CELLS) ή να αναιρέσετε τις προηγούμενές σας ενέργειες (UNDO).

Αφού τελειώσετε θα αποθηκεύσετε την εργασία σας πατώντας SAVE και εισάγοντας τα στοιχεία που σας ζητάει για να δημιουργήσετε λογαριασμό στην εφαρμογή, περίπου όπως κάνατε και στο WordArt (το συννεφόλεξο). Μετά πάλι θα επιλέξετε DOWNLOAD και HIGH-RES IMAGE για να αποθηκευτεί ως εικόνα στον υπολογιστή σας. Όπως και πριν θα μου το στείλετε και αυτό με eMail ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

4. Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Liveworksheets. Θα βρείτε τις οδηγίες παρακάτω σε παλαιότερη ανάρτηση. Θα τα χρειαστούμε σύντομα...

Θα τα πούμε πάλι την επόμενη Δευτέρα!!! Να είστε καλά και να προσέχετε!!!

                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου